Powered By Blogger

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Puhtausko puoli ruokaa?

Kirjastokuningattaren ollessa vielä "teinirinsessa" muistan eräänä vuonna omistaneeni seinäkalenterin, jossa oli lentäviä lauseita ja kuuluisia lausahduksia. Yksi kuuluisimpia lentäviä lauseita lienee "Murphyn laki". Parhaiten se tunnetaan muodossa:"Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen".

Tänään, 25.tammikuuta, on "Oman huoneen-päivä". Erään idean mukaan päivään kuuluu hyvä kirja, lasi tai toinenkin viiniä, hyvää musiikkia ja nautintohetki omassa seurassa omassa huoneessa. Mutta sen voi käsittää myös toisin. Tänään on myös "Vastakohtien-päivä". Jos kuulut siivousintoisiin täteihin tai oma kotisi kelpaisi vaikka heti sisustuslehtien sivuille, niin kehoitan sinua lopettamaan tämän lukemisen tähän. Varsinkin, jos joulusiivouksesikin alkaa sieltä keittiönkaapista. Jos ei vielä koske päähän ja nuttura kiristä, niin kohta todennäköisesti tekee kumpaakin.  

Tuossa seinäkalenterissa oli sellainenkin lausahdus, että vaakasuorat pinnat keräävät väistämättä tavaraa. Mitenkä totta se onkin! Kirjastokuningatar ei koskaan ole ollut niitä ihmisiä, joilla lusikatkin ovat laatikossa viivasuorassa viivottimen kanssa mitattuna tai vaatteet vaatekaapissa värien mukaan järjestettynä. Päinvastoin! Välillä tuntuu, että vähän kaikki on sellaista aika hallitsematonta kaaosta. Jopa oma elämäkin.



Niinpä "Oman huoneen-päivän" kunniaksi kirjastokuningattaren valtakunnassa aloitettiin tänään ns.länsisiivessä mittavan massiiviset arkeologiset kaivaukset (tunnetaan myös nimellä siivous). Näissä kaivauksissa ei kuitenkaan etsitä ruumiita eikä mitään ole hukassa. Kun neliöitä on tarpeeksi, niin sitä vaan tulee laskettua tavaroita sinne tänne odottamaan muka parempaa huomista. Ja sitä parempaa huomista ei kuitenkaan koskaan tule. Mitenkä vaikeaa voikin olla se tavaroiden paikoilleen laittaminen kertalaakista? Tosi vaikeaa! Kaaosta katsellessa tuli mieleen Maikkarin "Mummomafia"-sarjasta tokaisu katepillarin tarvitsemisesta, kun mummot miettivät mitä siellä vallitsevalle kaaokselle pitäsi tehdä. Ei hassumpi ajatus!


"Kaikkeen menee enemmän aikaa kuin on alunperin suunniteltu"
"Koskaan ei ole aikaa tehdä sitä hyvin, mutta aina on aikaa tehdä se uudelleen "

Aikansa uurastettuaan kirjastokuningatar kuitenkin menetti mielenkiintonsa näihin arkeologisiin kaivauksiin. Ruokaohjelmissa usein puhutaan "Sunnuntaipaistista" (Sunday Roast), joten huomattavasti kaivamista kiinnostavampaa oli siirtyä kyökin puolelle seurustelemaan possun ulkofileen ja narukerän kera. Possu parka oli sen verran laihanpuoleinen, että kaipasi vähän täytettä sisäänsä. Olihan taas jälleennäkeminen tiedossa sen jokapäiväisen nälän kanssa.

Ehkäpä näihin arkeologisiin kaivauksiin uutta puhtia tuo Anne Te Velde-Luoman kirja "Kaaoksen kesyttäjä":

Onko kotisi täynnä tavaraa? Ovatko tärkeät paperit aina hukassa? Loppuvatko aika ja energia kesken järjestelyn? Kaaoksen kesyttäjä helpottaa päätöksentekoa rajattomien vaihtoehtojen ja valintojen keskellä ja auttaa luomaan kotiin ja toimistoon järjestyksen, jota on helppo ylläpitää.

Että jatkoa ja parempia aikoja odotellen...Tavataan taas!

2 kommenttia:

  1. Mistä sie näitä teemapäiviä kaivat? Mielenkiintoisia...

    Työkaverin seinältä luin tänään viisauden, joka meni jotenkin näin: "Sanotaan, että jos työpöytä on sekaisin, myös pää on samanlainen. Miltä mahtaa näyttää sellaisen pään sisällä, jolla on typötyhjä työpöytä?" Että nou hätä!

    VastaaPoista
  2. Kirjastokuningattaren valtakunnassa meillä on omat teemapäivät ;-) Lisäksi on virallinen vapaapäivä ja yleinen liputuspäivä kirjastokuningattaren syntymäpäivänä. Joo, ei vielä oo hätä, mutta kertoo paljon jos vaihtoehtona on kaivausten jatkaminen, niin mie mielummin menin lenkille...että hyvää suklaakakkupäivää!

    VastaaPoista