Powered By Blogger

perjantai 23. tammikuuta 2015

Polkeva Kusti, kulkeva posti

Kirjastokuningattaren ollessa vasta "rinsessa", sanottiin usein että posti kulkee, kun Kusti polkee. Siinä sitä riittikin ihmettelemistä, kun postin toikin joku täti sen Kustin sijaan...tosin siinä vaiheessa tuleva kirjastokuningatar oli varmaan enemmänkin kiinostunut siitä, tuliko Aku Ankka vai ei.


Tänään, tammikuun 23.päivä, on mm. "Käsin kirjoittamisen-päivä" ja "Naisten terveellisen painon-päivä". Koska kirjastokuningattarella on sekä kokoa että näköä (muutakin kuin ulkonäköä), niin tässä valtakunnassa on tänään "Käsin kirjoittamisen-päivä". Terveellinen paino on yhtä kaukana kuin Steven Spielbergin taruhahmo E.T:n koti avaruudessa. Mutta kuinka kaukana se E.T:n koti sitten oikeastaan oli, kun sinne voi kerta soittaa puhelimella? Vai oliko siellä jo silloin käytössä 3G- ja 4G-verkkojen sijaan XYZ-verkko?

Verrattuna entisiin, hyviin aikoihin, kun televisiossakin uutiset luki Lindin Arvi, nykyään käsin kirjoittaminen on aika vähäistä. Lähinnä se on kauppalappu, jota ilman kauppaan muka ei voi mennä, mutta siitä huolimatta kaupasta mukaan tarttuu sen sun sata muutakin asiaa. Tai sitten on ne toista miljoonaa paperilappua tai kirjekuoren kulmaa, johon on jossain hämärässä mielentilassa kirjoitettu muka jotain elintärkeää. Niin elintärkeää, että kun kirjastokuningattaren valtakunnassa sitten suoritetaan työpöydän arkeologisia kaivauksia (jotkut kutsuvat sitä siivoukseksikin), niin on siinä ihmettelemistä että mitä ihmettä ja kummaa. Ylensä ne ovat kyllä kirjojen tai kirjailijoiden nimiä tai muita avainsanoja. Mainittakoon, että niissä kaivauksissa ei ainakaan vielä ole löydetty ruumiita. Tosin olen kyllä kuullut arvailuja, että sellainenkin päivä voi vielä koittaa.



Mutta suomalainen Posti koettaa kyllä kaiken kykynsä mukaan vaikeuttaa kirjastokuningattaren yhtä rakasta käsin kirjoittamisen treeniä eli postcrossingia. Siinähän yhteisöön kirjautuneet, toisilleen vieraat ihmiset, lähettävät postikortteja ympäri maailmaa sattumanvaraisesti muille postcrossaajille. Voit laatia sinne listan aiheista, joita käsitteleviä postikortteja toivot saavasi. Vaatia et saa, mutta kainon vienon toiveen voit esittää.


Mutta sitten joku Postin setä istuessaan pää pyörällä pyörivässä nahkatuolissaan keksii, että kun tilastollisesti lähetettävän postin määrä vähenee, niin nostetaan hintoja. 10 postikortin lähettäminen maksaakin sitten nykyisen 10 euron sijaan 11 euroa ja se on taas yksi euro lisää Postin kassaan. Postimerkin 1 euron hinta on jo nyt suolainen, mutta 9. helmikuuta sitä nostetaan taas yksi 10 senttiä ylöspäin. Ajattelikohan se setä, että jos sitä hintaa olisi laskenut, niin olisikohan ehkä se lähetettävän postin määräkin kasvanut? Jatkossa voikin lähettää sen entisen 10 postikortin sijaan 9 postikorttia ja se olenkin minä, joka säästän sen 10 senttiä. Niin kuin eräs tuntemani touhukas täti sanoisi:"Se on vähän voi,voi!". Loistava veto muuten nostaa hintaa juuri Ystävänpäivän alla. Jos saat silloin kortin kirjastokuningattarelta, olet yksi harvoista ja tarkkaan valituista. 

The Voice on julkaissut nettisivuillaan suomeksi alunperin Huffington Post.com.issa julkaistun listan yhdeksästä hyvästä syystä unohtaa tietokone hetkeksi ja kirjoittaa viestit käsin. Monenko syyn kohdalla sinä sanot:"Check!"? Tavataan taas!

2 kommenttia:

  1. Jaan tuskasi postimaksujen hinaamisesta hirmu hintoihin. Euro jo oli kipuraja, johon miltei tyssäsi Kotosen tädin kortteiluharrastus ja nyt maksu vaan jatkaa kipuamistaan kohti kohtuutonta. Ei auta muu, kun hamsterin lailla hamstrata varastoon ikimerkkejä ja kuvitella, että siitä hyväkin säästö syntyi. Mutta kyllä kismittää!

    VastaaPoista
  2. Joo, kismittää mutta ei ole niin hyvää ettei sanotuksi saa. Ja vaikka hamstraisikin, niin ne kuitenkin loppuu liian pian. Jaettu tuska on yhteinen tuska!

    VastaaPoista