Powered By Blogger

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Tästä kesä voi alkaaSuomi on pikkuhiljaa palailemassa takaisin normaaliin arkeen keskikesän juhlinnan jälkeen. Aiemmin viikolla säätiedotus näytti aika surkealle juhlinnan suhteen, mutta loppujen lopuksi sää tarjosi varmaan kaikille kaikkea, paitsi lunta ja rakeita. Aikoinaan Amerikassa AuPairina ollessa tunsin erään suomalaisen tytön, jonka silloisen poikaystävän perheessä (amerikkalaisia) vietettiin kaikki juhlapyhät nurinniskoin. He saattoivat viettää jouluna pääsiäistä ja 4th of July:na (Amerikan itsenäisyyspäivä) joulua, koska halusivat olla erilaisia.

Meillä kuningaskunnassa juhannus sujui oikein rauhallisesti. Pääasiallisesti vaakatasossa sanoja tavaillen ja vähäosaisten auttamisesta toipuen, sillä tässä kuningaskunnassa ne eivät todellakaan lopu tänä kesänä kesken. Rauhallinen kaupunkijuhannus sopi kuvioihin tosi mallikkaasti tänä vuonna, sillä muuten varmaan olisin riidellyt jokaisen sopivalle etäisyydelle sattuvan kanssa ihan vaan silkasta riitelemisen ilosta.


Kirjastokuningataren pienet apurit olivat jalomielisesti käyttäneet kekseliäisyyttään ja tylsälläkin veitsellä katkoneet kaikki vastaan tulleet rapparin berberit (siis raparperit), kun ainoa terävä mukana ollut asuste oli järki ;-) Niinpä näistä herkuista valmistui sitten kahdenlaista piirakkaa.

 

Toisessa tosin oli käynyt jo pieni ponihäntäinen, kaksijalkainen rotta ennen kuvaamista ja toisessakin on kunnon kerros raparperihilloketta täytteen alla. Lisäksi täytettä on maustettu hillokkeesta erotetulla raparperimehulla. Jälkimmäiseen lisäsin myös tuhdin annoksen lemon curdia taittamaan makeutta ja siitä tuli todella hyvä ja pirteä piirakka. Samoin tuli duunattua aiemmin ensimmäistä kertaa tehtyä suklaakakkua. Tämä kakku kuulemma on vaan niin syntisen hyvää suklaariippuvaisesta suklaaholistista.


Juhannus toi mukanaan myös jonkinlaisen lämpöaallon. Parvekkella asustelevat kukat ovat innostuneet lämmöstä ja ovat ottaneet pientä kasvuspurttia viileän alkukesän jälkeen.
Joten tästä kesä voi alkaa. Tavataan taas!

4 kommenttia:

  1. Meilläkin on herkuteltu raparperipiirakalla - taas. Vaniljakastikkeen kanssa se on ihan syntisen hyvää!
    Toivottavasti juhannuksenpyhät ovat katkaisseet riitelynhalultasi pahimman terän. Jos ei, niin olen tyytyväinen, ettei huomispäivänä paiskita hommia saman katon alla ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, niin varmasti, mutta mie en vaan vois...myö vaan kuitenkin sovittas että ollaan erimieltä ;-)

    VastaaPoista