Powered By Blogger

torstai 30. huhtikuuta 2015

Vauvasta vappuun

Tenavat-sarjakuvassa Eppu uskoi kovasti Suuren kurpitsan tulemiseen Halloween-yönä. Epun mukaan se nousee tuolloin kaikkien vilpittömimmästä kurpitsapenkistä ja lentää ympäriinsä jakaen lahjoja lapsille. Eppu viettää joka vuosi Halloween-yön läheisessä kurpitsamaassa odottaen Suuren kurpitsan saapumista vuosi toisensa jälkeen aivan turhaan. Vaikkei se koskaan näyttäydy, Eppu säilyttää uskonsa siihen tai menettää sen korkeintaan lyhytaikaisesti.


Läheisen lammikon takana Englannissa odotus on kuumimmillaan. Onhan Cambridgen herttuaparin, Williamin ja Catherinen, tuleva vauva myöhässä jo päiväkausia. Näin mikäli on uskominen sikäläistä mediaa. Vauvan piti syntyä "varmojen tietojen mukaan" viime lauantaina, 25.huhtikuuta, mutta vieläkään hänen kuninkaallinen korkeutensa ei anna kuulua itsestään. Miten vauva voi olla myöhässä? (Toki mahdollinen laskettu aika voidaan matemaattisesti selvittää) Siis mistä se vauva nyt on myöhässä? Teletapeilta? Karhuherra Paddingtonin uusista seikkailuista? Ostoskierrokselta? Vaiko uimaretkeltä Buckinghamin palatsin uima-altaalta isoveli Prinssi Georgen kanssa? Eiköhän se vauva tule sitten, kun on siihen valmis. Tuskin koko loppuelämän perässä roikkuvat paparazzit kuulostavat kovin houkuttelevalta ajatukselta.


Innokkaimmat rojalistit ovat odottaneet St.Maryn sairaalan Lido-siiven edustalla jo yli viikon tätä vauvaa (kuvassa oleva vauva on Prinssi George, ei tämä vauva). Vauvaa, jonka siis pitäisi olla tyttö ja saada todennäköisesti nimekseen Charlotte, Alice, Victoria tai Elizabeth. Jossain välissä pitäisi olla myös Diana tai Carole. Yksi innokkaista odottajista on Terry Hutt, joka on odottanut sairaalan edessä viimeiset 10 päivää ja joka täyttää tänään 80-vuotta. Syntymäpäiväkortti ja -kakku sekä kuohuva kuuluvat tietysti asiaan. Siellä on myös "piireissä tunnettu" Margaret Tyler, jonka kodin Wembleyssä ovat vallannet yli 10 000 kuninkaallisiin liittyvää muistoesinettä ja kirjaa. Osa odottajista on verrannut tilannetta, että se on vähän niin kuin odottaisi uutta Applen iPadia tai iPhonea...tosin sillä erotuksella, että ne ovat ulkona silloin kun luvataan.

Kirjastokuningatar on siis kaukana kunnon rojalistista, koska ei ole vartiopaikalla St.Maryn edessä nähdäkseen uuden siniverisen ensiesiintymisen. Ensiesiintymisen, joka varmasti on jokaisessa tiedotusvälineessä, somessa ja jokaisen lehden kannessa sen jälkeen, kun se on virallisesti suoritettu, seuraavana päivänä uudestaan ja seuraavalla viikolla vielä kerran kaiken varalta. Sen sijaan Kirjastokuningatar on valmistautunut tuhansien muiden suomalaisten kanssa viralliseen kevään avaukseen eli vappuun.

Nakit ovat alhaalla kylmäkellarissa, simaa ei meillä Mikä-Mikä-maassa juoda, mutta kenties jonkinlaista juomaa jaloa kuitenkin nautittaneen Kirjastokuningattaren vappujuhlissa. Huomenna juhlimme "Ei housuja"-päivää ja lauantaina (02.05.) kaikki halukkaat voivat viettää "Alastoman puutarhahoidon"-päivää sään niin salliessa. Jospa se vauvakin viimeistään silloin näyttäytyy kaikelle kansalle, koska onhan silloin kansainvälinen "Vauvapäivä". Kirjastokuningatar toivottaa kaikille koukkuun jääneille sieluille hauskaa vappua! Tavataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti