Powered By Blogger

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kädet käyvät

Paikallisissa piireissä Kirjastokuningatar tunnetaan henkilönä, jonka omistama kuuluisa kristallipallo on harvoin väärässä. Osumatarkkuus tuolla mystisellä taikakapineella on melkein 100%. Joskus kyllä on ilmassa sen verran sähköä, että linjoilla on hieman häikkää ja osumatarkkuus saattaa heittää. Mutta taas tuosta kuuluisasta kristallipallosta näkyi ennusmerkkejä siihen malliin, että Englannin pikkuprinsessa päätti olevansa valmis maailmanvalloitukseen juuri lauantaina (02.05.), kansainvälisenä "Vauvapäivänä". Olisi kannattanut ottaa kuuma linja lammikon taa Lontooseen ja laittaa rahaa poikimaan. Varsinkin, kun vielä nimiveikkauksetkin olivat kallellaan oikeaan suuntaan.


Tosin Kirjastokuningatarta on nyt viime viikot työllistänyt toinen pikkuinen prinsessa, joka sai tänään ihan virallisesti nimenkin. Isoveljiä uudella tulokkaalla onkin jo tuplaten ennestään. No niin, "rakkaat alamaiset", laitetaanpa nyt ne puhelimet pois käsistä ja jätetään soittamatta 7 päivää-lehden vinkkipuhelimeen. Kyse ei ole Kirjastokuningattaren hyvin salatusta omasta jälkikasvusta. Työn alla on ollut pienelle tytölle ns. birth sampler ristipistoina.Työtahtia on aikalailla hidastanut se, ettei ranteiden taistelussa kukkulan herruudesta kumpikaan ole ollut valmis vielä luovuttamaan. Joskin olen kyllä päättänyt nyt purra hampaita yhteen ja saada sen valmiiksi lähitulevaisuudessa. Vaikka sitten purkillinen apteekkitavaraa vieruskaverina.


Niinpä kerivikunnan tiluksilla on nyt kevättöistä otettu aikalisä ja jumpattu aivotoimintaa pienten pahvinpalojen kanssa. Parisen vuotta sitten Kirjastokuningatar löysi uudelleen omilla teillä olleen nuoruudenaikaisen harrastuksensa eli palapelien tekemisen. Erittäin mukavaa ajanvietettä. Jopa kreivikunnan tiluksilla tarkastuskäynnillä bongattu vanhempi hovimarsalkkakin on tavoitettu samalle jumppamatolle jumiutuneena. Onpa jopa herännyt kysymys, ovatko nuo pienet pahviset palat vain syy konsultaatiokäynneille Kirjastokuningattaren valtakunnassa?

 
 

Tänään on tottakai kaikkien äitien oma päivä, mutta on myös "Siivoa huoneesi"-päivä. Jos vaihtoehtona ovat arkeologiset kaivaukset, joille ei loppua näy ja joiden tulevaisuuskin on hyvin kyseenalainen, tai hyvä syy syödä kakkua, takuulla valinta on se kakku. Ja tottakai kahvi sitten keitettiin Pauligin "Onnea Äiti"-paketista.


Tämä kakku meni naapurikreivikunnan herttuattarelle.

Italialaisella teemalla kakku Kirjastokuningattaren
omalle äidille, joka halusi värikkään kakun.

Ja niitä kreivikunnan kuuluisia pikkuleipiä kyytipojaksi.

Kuninkaallisissa piireissä pitää nyt kiirettä tulevina kuukausina. Tänään oli Monacon ruhtinasparin kaksosten ristiäiset, ensi kuusssa on Ruotsissa kuninkaalliset häät ja prinsessa Madeline saa toisen lapsen. Ja sitten voimmekin käydä odottamaan jo prinsessa Charlotten ristiäisiä. Kirjastokuningatarta tuskin kyllä pyydetään kummiksi, mutta voihan sen tiaran ja jalokivet kiillottaa kaiken varalta. Joten tavataan taas!

3 kommenttia:

 1. Herrrrkullisen näköisiä kakkuja! Onpa Kirjastokuningattarella pitänyt kiirettä, kun on pitänyt pistellä ristipistoja, koota palapelejä ja vielä leipoa! Oman aikansa on tietenkin vienyt vielä muiden kuninkaallisten elämän seuraaminen ja dokumentointi.

  Mutta kuinka ollakaan, Kotosella on harrastettu melko lailla samoja puuhia. Paitsi pistelyä. Sen sijaan täällä on viuhunut virkkuukoukku. ;)

  VastaaPoista
 2. Piti vielä sanomani, että aivan mahtavia palapelejä! Varsinkin tuo auringonkukka!

  VastaaPoista
 3. Niin, stressiä melkein pukkaa, kun hovin virallinen kirjuri lienee Kotosen tädin kadonneen kokin matkassa. Hyvää henkilökuntaa on niin vaikea saada tätä nykyä ;-) Huomasin, että aika samoilla linjoilla ollaan liikuttu. Se auringonkukka palapeli on tosi komea ja värit on ihanat :-)

  VastaaPoista