Powered By Blogger

maanantai 11. tammikuuta 2016

Kuurankukkasia piirtyneen mun ikkunaani näin


Joulun alla tarvottiin ylenpalttisessa pimeydessä ja kosteudessa ja toivottiin kovasti lunta sekä pakkasia. No, lunta ei ole vielä toistaiseksi tullut kovinkaan paljoa (Pietarin kanuuna tervetuloa), mutta tarpeeksi kuitenkin maalatakseen maisemaa vähän valoisammaksi. Pakkasta sen sijaan on viimeisen viikon aikana riittänyt sitten senkin edestä. Kirjastokuningattaren mittarissa alimmillaan oltiin -29 asteessa... ja kaikille uteliaille tiedoksi...juu ei, en todellakaan mennyt ulos. Sen verran oli joki jäässä, että kaikki inkkarit olivat kerrankin samassa kanootissa.


Itse asiassa minä ja uudelle vuodelle löytämäni Se Oikea vietimme pakkaspäivät lämpimässä totaalisessa lockdownissa. Olen varmaan edellisessä elämässäni ollut kissa.


Osana lockdownia oli kyllä myös arkeologiset kaivaukset Rojuvuorella. Niitä kaivauksia tässä valtakunnassa nimittäin riittää myös vuodelle 2016. Tuloksena ei kadonneita sieluja, mutta pari löytöä tyyliin:"Mitä tuo täällä tekee".

Olen tullut siihen tulokseen, että yleinen kiltteys ympäri vuoden taitaa sittenkin kannattaa. Mutta kun se vaan on niin vaikeaa. Tosin hyvänä kannustimena kyllä toimii Joulupukin lisälahjat tämän valtakunnan johtohahmolle:
 "Poirot - The Definitive Collection" sisältää extrana mm. dokumentit "David Suchet on the Orient Express" ja "Being Poirot". Molemmat on näytetty myös Suomessa TV:ssä ja varsinkin Idän Pikajunasta kertova dokumentti on kiehtova. 

Uudelle vuodelle melkein tein niitä kuuluisia uuden vuoden lupauksia hetken mielihäiriössä, mutta sokeriton tammikuu kesti noin ehkä 3 1/2 tuntia, joten se kertokoon omalta osaltaan niistä lupauksista. Olkoon tammikuun "kiltteysteko" se, että kävin lauantaina ex-työparini kanssa valitsemassa hänelle uusiin näköelimiin sopivat puitteet eli pokat. Makutuomarin vastuullinen tehtävä oli varmistaa ettei lasien uusi omistaja a) näytä ihan tyhmältä ja b) ei hanki "Mummo Ankka-laseja". Tehtävä suoritettu ja pian uusien lasien omistajakin näkee maailman kirkkaammin!

Myös Kirjastokuningattaren ja Sen Oikean valtakuntaan on muuttanut uusi asukas, mutta tästä lisää myöhemmin, kunhan kaikki tarvittavat varusteet ensiesittelyä varten on saatu kokoon. Ei, ei ole nelijalkainen eikä omaa karvapeitettä. Joten tavataanhan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti